A tánc az élet egyik legcsodálatosabb ajándéka. Ha még sosem tapasztaltad meg a zenével és egymással tökéletes harmóniában mozgás élményét, akkor ezért találtál ide: Nézd meg, mit ajánlunk, és találkozzunk a tanfolyam első napján!

A tánc közös varázslat:
Találd meg a megfelelő partnert, erősítsétek kapcsolatotokat a társastánc közös élményével
és örökre szóló emlékekeivel!

Mi vár Rád a tanfolyamainkon?

1. Lépésről lépésre történő tanítási módszer:

A feladatok így könnyen követhetőek, amelyeket mindig sok ismétlés, gyakorlás követ. A módszernek számos előnye van:

 1. Elengedheted a félelmed – ha van ilyen – kis részletekben igazán könnyű feldolgozni az új mozdulatokat és figurákat
 2. A lábad és az izmaid – megtanulják, mit-mikor kell tenniük, így az agyad megpihenhet és egyszerűen csak élvezheted a táncot
 3. Kis építőkövenként való tanulás – nem csak fix sorozatok formájában – lehetőséget ad arra, hogy megváltoztasd, más sorrendbe szervezd a tanult figurákat és improvizálj, mint egy profi

2. Partnercserék, rendszeresen

Ami LEHETŐSÉG, abszolút abszolút nem kötelező(!): egy-egy már megtanult és már begyakorlott figura vagy kötési lehetőség beidegzése részeként
A partnercserék lehetőségének kiaknázása számtalan előnnyel jár:

 • Minden táncpartner más érzést nyújt – mint mikor különböző típusú autókat vezetsz. A partnercsere lehetővé teszi, hogy finomítsd a vezetői – vagy követői – képességeidet a partner magassága, súlya vagy stílusa szerint.
 • Megtanulsz könnyedén alkalmazkodni a különböző partnerek mozgásához, akik így mindig nagyszerű partnernek tartanak majd.
 • Azzal táncolni, aki számodra szokatlan módon reagál, az általában „hibákat” eredményez. Azonban ha biztonságos körülmények között – például egy táncórán – gyakorolva megismered, megszokod, a különbségeket, illetve megtanulod könnyedén kezelni őket, akkor akár előnyödre fordíthatod ezeket a „hibákat”.

3. „Érezd a zenét!”

Az órákon időt szakítunk arra is, hogy megismerd a különböző tánczenék jellemzőit és szerkezetét.
Miért jó ez Neked?

 • Az egyszerű zenei alapelvek megértésével kicsit olyan érzésed lesz, mintha felhúzták volna a függönyt: elkezded érteni, és így hirtelen könnyűvé válik érezni, milyen táncstílus illik a zenéhez, amit éppen hallasz.
 • Ha követed azt a néhány egyszerű lépést, amit megtanulsz, akkor mindössze néhány másodpercnyi zenehallgatás után is mindig pontosan a megfelelő ütésre tudsz majd lépni, bármilyen zene szóljon is
 • Nem egy kifejezett tánczene szól, hanem egy éppen divatos sláger? Nem probléma – a különböző táncstílusok jellemzőinek megértése lehetővé teszi, hogy a legtermészetesebb módon kiválaszd azt a táncstílust, amelyik tökéletesen illik a dalhoz.

4. „A változatosság gyönyörködtet”

Megtanítjuk, hogyan rendezd át a megtanult figurákat különböző figura-kötésekkel. Ebből több módon is profitálhatsz:

 • Könnyen, akadozások nélkül változtathatod a figuráid készletét, anélkül, hogy „kiesnél a zenéből, vagy a stílusból.
 • Búcsút inthetsz az unalmas rutinoknak: valóban egyedi, izgalmas élménnyé válik a Veled való tánc – számodra és a partnered számára egyaránt – még akkor is, ha kezdetben mindössze néhány figura jelenti a repertoárodat.
 • Tapasztalni fogod, hogy a különböző kombinációk ismerete és használata új figurák tanulásakor mennyire megkönnyíti a dolgodat
 • Sőt, akár új, vagy számodra még új figurákat is „felfedezhetsz”

5. „Partnering” képességek, vagyis a klasszikus vezetés-követés elsajátítása

A kurzuson meg fogod ismerni a vezető és a követő szerepét, és gyakorlással rutinná teheted. A jó táncpartneri képességek rettentően fontosak a társastáncban, de az élet más területein is profitálhatsz az itt tanultakból:

 • Néhány egyszerű tanács következetes betartása lehetővé teszi, hogy írd és mondd: bárkivel táncolj, függetlenül attól, hogy mennyire tapasztalt, vagy ügyes táncos
 • Mint egy olyan partnernek, akivel kellemes és biztonságos érzés táncolni, hamar betelik a „táncrended”: kézről kézre adnak majd, nemigen kell petrezselymet árulnod.
 • A megfelelő érintés és súlyhasználat alkalmazásával lehetővé válik, hogy elfelejtsd a feladatokat, figurákat, gondolatokat, és egyszerűen csak élvezd a táncot, engedve, hogy mozdulataid áramoljanak, mintha profi lennél.
 • És az egyik legfontosabb: számos nézeteltérést és kellemetlen szóváltást előz meg, és sokkal gyorsabban fejlődhetsz, ha tartod magad a partnering irányelveihez

6. „Válaszok, azonnal”

Szeretjük a kérdéseket. A legjobb, ha ott, a helyszínen, a kérdés felmerülésekor, azonnal felteszed, és azonnal kapsz rá szakmai választ. A kérdések ugyanis számos dologban segítenek:

 • Az értetlen utasítások blokkolják mindannak a megértését, amit az után hallasz vagy látsz, hogy valami nem világos. Vagyis ha bátran felteszed a kérdésedet, könnyebben tanulsz, gyorsabban fejlődsz. Nincs ostoba kérdés – csak olyasvalaki, aki nem teszi fel 🙂
 • Sokszor szimplán a kérdés megfogalmazása önmagában segít tisztázni a dolgokat
 • Mások kérdéseiből is rengeteget lehet tanulni nem beszélve a rájuk adott válaszokról.

Ha valaha gondolkoztál, hogy el kéne már jutnod egy tánciskolába végre, de valahogy sosem jött össze, akkor most itt az ALKALOM: 

A minőségi tánctanításért, az órák könnyed, vidám hangulatáért, a mindig kialakuló kellemes társaságért a kincset érő tánctudásért eleve megéri benevezni a tanfolyamainkra, de most, év végi akcióink alkalmával igazán kedvező áron juthattok az élményhez, akár SAJÁT RÉSZRE, akár AJÁNDÉKBA vásároljátok.